Attracties


valkenburg.startze.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Startze op alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Attracties
Wat te doen in Rotterdam

Gemeentegrot
In Valkenburg, of eigenlijk onder Valkenburg bevindt zich een ronduit fascinerende wereld. Het is de Gemeentegrot, per jaar door velen bezocht. Met de ontginning van deze grot werd zo'n 2000 jaren geleden begonnen toen de Romeinen de mergel uit de bodem nodig hadden als bouwmateriaal. Je wordt geconfronteerd met de oerkracht van de natuur, die steeds van aanzien is veranderd.
http://www.gemeentegrot.nl/

Kabelbaan Wilhelminatoren
Welkom bij de kabelbaan / rodelbaan / caveball / wilhelminatoren in valkenburg a/d geul een familie attractie bij uitstek!
http://www.kabelbaan.nl/

Kasteelruine & Fluweelengrot
Beleef de Middeleeuwen op Nederlands enige hoogteburcht! En ontdek de geheime vluchtgangen naar het onderaards labyrint van de Fluweelengrot.
http://www.kasteelvalkenburg.nl/

Langs Heilige Huizen
Wandelingen met toelichtingen
http://www.heiligehuizenvalkenburg.nl/

Openluchttheater
's Neerlands oudste en mooiste openluchttheater, sinds 1916.
http://www.openluchttheater-valkenburg.nl/

Pretpark De Valkenier
Plezier en vertier voor jong en oud in Nederlands goedkoopste en gezelligste pretpark.
http://www.pretpark-de-valkenier.nl/

Romeinse Katakomben
Eeuwenoude romeinse grafnissen en ondergrondse architectuur zijn nagebootst in een onderaards museum in de mergelgroeven van valkenburg.
http://www.katakomben.nl/

Sprookjesbos
Themapark met uitbeelding van bekende klassieke sprookjes van de gebroeders Grimm, zoals Roodkapje, Hans en Grietje, Sneeuwwitje, de Zeven dwergen en de Boze Wolf, de exotische wereld van Duizend-en-één-nacht en de overal en altijd aanwezige kabouters. De sprookjes zijn voorzien van bewegende figuren en een leuk verhaaltje. Maar dat is nog lang niet alles. Een nostalgisch Waterorgel, een westernstad met een Saloon en Westernshow, een Afrika-safari en niet te vergeten de spannende Wildwaterbaan en het Schommelschip maken dit tot een veelzijdig themapark voor een onvergetelijk dagje uit.
http://www.sprookjesbos.nl/

Steenkolenmijn
Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond.
http://www.steenkolenmijn.nl/

Stoomtrein
De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij verzorgt (dag)programma's voor toeristen en of groepen. Op de site lees je alles over de dienstregeling en de bijbehorende achtergrondinformatie. Leuke ideeën voor een uitgebreid programma vind je onder de kopjes 'Arrangementen' en 'Evenementen'.
http://www.zlsm.nl/

Streekmuseum
Museum voor het verleden en de cultuur van de regio valkenburg, een vaste collectie van cultuurhistorische, geologische en archeologische onderwerpen en wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars.
http://www.museumlandvanvalkenburg.nl/

Thermae 2000
Het wijd en zijd bekende wellnesscentrum bovenop de top van de Cauberg, biedt je een vernieuwend en sfeervol saunalandschap. Tevens is Thermae 2OOO één van de weinige plekken in Nederland waar je de verfrissende, verzorgende werking van oergezond thermaal water kunt ervaren. Met regenachtig weer extra genieten van bijvoorbeeld solarium en Relaxbioscoop of de warme sauna en bij zonnig weer heerlijk vertoeven op de ligweide met het prachtige uitzicht over de Cauberg.
http://www.thermae.nl/

Vuursteenmijnen
Beschrijving van de prehistorische vuursteenmijn met geschiedenis, foto's enzovoort.
http://www.vuursteenmijnen.nl/valkenburg/

Door J. van der Molen i.s.m. startze.nl
Er staan 13 links op deze pagina.

Privacybeleid