Cultuur en historie


valkenburg.startze.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Startze op alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Cultuur en historie
De eerste schriftelijke vermelding van Valkenburg dateert van het jaar 1041. Belegeringen en veroveringen kenmerken de geschiedenis van het Zuid-Limburgse stadje. Rond het midden van de negentiende eeuw ontwikkelt zich een nieuwe bron van inkomsten: het toerisme. De aanleg van de spoorlijn V'burg-Aken in 1853 draagt daar aan bij.

Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach
Doel van deze vereniging is het bevorderen van de heemkunde in de meest uitgebreide zin van het woord binnen het gebied van de voormalige gemeente Houthem (vandaag de dag de kernen Houthem, St. Gerlach, Vroenhof, Strabeek, Broekhem) en het buurtschap Geulhem. Op de website vind je onder meer hitorische foto's, diashows, verhalen en gebouwen.
http://www.houthem.info/

Mergel.nU
Ervaringstochten door de tijd, in een uniek landschap, voor jong en oud, onder- en bovengronds.
http://www.mergel.nu

Stichting Beeldarchief
De stichting Beeldarchief Valkenburg werd in het voorjaar van 2004 opgericht met als doel 'het verwerven, behouden en digitaal archiveren van historisch beeldmateriaal dat betrekking heeft op de historie van Valkenburg aan de Geul en omgeving'. Op hun website kan je heel wat foto's van Valkenburg en de kerkdorpen gratis bekijken. Tegen betaling zijn ze ook te bestellen.
http://www.beeldarchiefvalkenburg.nl/

Veldeke Krink
Homepage van veldeke-krink-valkeberg, dialect en volkscultuur in limburg
http://www.veldeke-valkeberg.nl/

Door J. van der Molen i.s.m. startze.nl
Er staan 4 links op deze pagina.

Privacybeleid